Húsz vidéki helyszínen, csaknem száz gyakorlati vizsgázó részvételével indultak újra a közlekedési vizsgák május 11-én. A leendő járművezetők szigorú óvintézkedések mellett, csökkentett létszámban, kizárólag védőfelszerelésben (maszkban és kesztyűben) adhattak számot felkészültségükről.

A márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák és utánképzések az Innovációs és Technológiai Minisztérium múlt heti döntése értelmében indulhattak újra Budapest és Pest megye kivételével az országban. Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érintette.

Az első napon az ország 13 megyéjében, húsz vizsgahelyszínen mintegy 340 jelentkező tehetett számítógépes elméleti vizsgát. Ezen felül közel százan ültek személyautóba vagy motorkerékpárra, hogy a gyakorlati feladatok sikeres megoldásával megszerezzék vezetői engedélyüket.

A hétfői vizsgák fennakadás nélkül zajlanak, a résztvevők a tapasztalatok szerint fegyelmezetten követik a biztonsági előírásokat. A héten az eddig kiadott időpontok alapján újabb 3000 vizsgázót várnak további újranyíló helyszínekre is.

Az egyes vizsgahelyszíneken kizárólag azok jelenhetnek meg, akik életvitelszerűen is az adott településen, megyében élnek, budapesti és Pest megyei lakosok tehát egyelőre nem tehetnek közlekedési vizsgát.

A veszélyhelyzetre tekintettel, a fertőzési kockázatok mérséklése érdekében rugalmasan kezelik az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, ilyen esetben ingyenesen biztosítanak új időpontot.