Rengeteg versenyen elindult az 1930-as években a Blower Bentley, mégsem nyert meg egyet sem. Ennek ellenére a bivalyerős autó legendává vált, dacára annak, hogy alulkormányzott és technikai szempontból megbízhatatlan volt. A második világháború előtti versenyek korszakos autójából manapság igen kevés létezik, ezek a példányok pedig rendkívül drágán cserélnek gazdát.

A Bentley tavaly úgy döntött, hogy készít 12, az eredetivel az utolsó alkatrészig megegyező Blowert. A munka a héten el is kezdődött, melyhez szétszedtek egy kéznél lévő klasszikus versenygépet, és minden egyes alkatrészének megalkották a számítógépes modelljét. Az autó mindössze 630 alkatrészből állt, melybe beletartozik a fénykorában 240 lóerős, 4,5 literes motor minden egyes eleme a hűtő elé kihelyezett kompresszorral együtt.

Modern technológiával alkotják újra a legendás Bentley-t 1

A dolgozók a folyamatot a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben otthonukban végezték, összesen 1200 munkaóra alatt. A digitális modell tehát készen áll, a gyártás azonban még nem kezdődött el. A frissen készülő Blowerekről sajnos már lecsúsztunk, mind a 12 elkelt. A Bentley jelenleg a vevők egyedi igényeit gyűjti össze, ám sok módosítási lehetőségük nem lesz, ugyanis a gyártó szeretne az eredeti korszakhoz hű autókat készíteni.