A napokban írtunk egy keményhéjas tetősátorral szerzett tapasztalatainkról. A Fjordsen XL-t nem ismerjük személyesen, de ránézésre meglehetősen izgalmas alternatívát kínál azoknak, akik csigamódra a hátukon (autójuk tetején) szeretik cipelni a házukat (sátrukat.)

Így alhattok négyen egy kisautó tetején 1

A félbehajtott kemény padlóra épülő sátor alapterülete 2,2 x 2,2 méter, a kifelé dőlő oldalfalaknak és a csúcsos tetőnek (1,3 m belmagasság) köszönhetően a szokásosnál jobbnak ígérkezik a térérzet. Két felnőttnek szuper komfortos a sátor, de akár két kisgyereket is magukkal vihetnek (a sátor hivatalos kapacitása 2+2 fő.)

Így alhattok négyen egy kisautó tetején 57

Rengeteg a hely

A sátrat szabványos szélcsatorna-teszteknek vetették alá, a hírek szerint bravúrosan helyt állt, így akár az óceánparton vagy hegytetőn is nyugodtan használhatjuk. Mind a négy oldalfal felnyitható, így rengeteg fény és friss levegő engedhető be a sátorba.

Így alhattok négyen egy kisautó tetején 58
Így alhattok négyen egy kisautó tetején 59

A keménytetős sátorban összecsukva is elfértek a matracok, hálózsákok; a Fjordsennél 5-7 centiméteres rés marad az összehajtott szerkezet alja és teteje között,  így érdemes lehet felfújható matracot választani. Ha szerencsénk van, a sátorhoz mellékelt 12V-os kompresszorral ezt is felfújhatjuk.

A felállítás pár percet vesz csak igénybe, a lebontás sem tűnik rémesen bonyolultnak. A teleszkópos létrának – amely egyben a felállítás nélkülözhetetlen eszköze is – sajnos az autóban kell helyet találnunk. Rengeteg dizájn közül választhatunk, a visszafogottól a harsányon át a vidámig. Az XL elnevezés arra enged következtetni, hogy később további – kisebb, nagyobb – modelleket is fejleszt majd a Fjordsen.

fjordsen-gif