A koronavírus veszélye miatt a kínai kormány arra kérte az ipari szektort, hogy lehetőségükhöz mérten álljanak át védőfelszerelések gyártására. Az autókat gyártó BYD már januárban elkezdte szervezni a termelést. Hétfőtől pedig Kína legnagyobb elektromosautó-gyártójánál már nagy mennyiségben gyártanak maszkokat is.

A BYD az első autógyártó, amely engedély kapott a kínai kormánytól az arcmaszkok kiskereskedelmi értékesítésére. Korábban a kormány ideiglenesen megtiltotta az új gyártók belépését erre a piacra és és szigorúan szabályozta a maszkok értékesítését.

Az amerikai csúcsbefektető Warren Buffet résztulajdonában álló vállalat vasárnap jelentette be, hogy helyi kereskedőkkel és gyógyszertárláncokkal együttműködve hétfőtől kezdődően 15 millió eldobható maszkot szállít.

Több mint 100 gyártósoron napi 5 millió maszkot képesek termelni, mellette pedig 300 ezer üveg fertőtlenítőszert. Ez komoly költségeket hozott a BYD-nek, de állításuk szerint a nyereség nem volt prioritás ebben projektben. Most, hogy Kínában javul a helyzet, gondolkoznak az export szervezésén.