A különböző biztonsági újításoknak az autóink egyre biztonságosabbak, ezt kiegészítik a vezetéstámogató asszisztensek, amik már megelőzni is képesek a baleseteket. A Ford most új rendszert fejlesztett ki, mely nehéz látási viszonyok között képes úton tartani az autót.

Abból indultak ki, hogy Európában a legtöbb halálos közúti baleset alsóbbrendű utakon történik, és ezekben az esetekben az áldozatok nagyobb része az autó utasai közül kerülnek ki.

Általában a vidéki utakon az út peremét semmi nem jelzi, ezért az autó könnyebben kifuthat a padkára vagy az árokba. Éjszaka ez nagyobb veszélyt jelent, különösen olyan helyen, ahol csak az autó az egyetlen fényforrás, mert nincs közvilágítás.

A Ford útpadka érzékelője 70 és 100 km/órás tartományban működik. A visszapillantó alatt elhelyezett kamera figyeli az útpadkát, ez előre 50 métert, oldalra 7 métert lát. Ha kavicsos vagy füves területet észlel, akkor finom kormányrásegítéssel terel vissza az útra.

a videó a hirdetés után indul

Elsőként az Európába érkező Ford Explorer, a Focus, az új Kuga és a Puma modellek kapják meg a rendszert, mely éjszaka is működik.