Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autód (motorod, traktorod, buszod, hószánod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása.

Nem csak vírus fenyegeti az utazókat 1

Cadillac Escalade
2015 – 2017
A motorra szerelt mechanikus vákuumszivattyú teljesítménye idővel csökkenhet, ami a fékhatás csökkenését eredményezheti.

Nem csak vírus fenyegeti az utazókat 2

Subaru Impreza / XV / Crosstrek
2017 – 2019
A fékvezeték nem megfelelő tömítése miatt fékfolyadék ömölhet az úttestre.

Nem csak vírus fenyegeti az utazókat 3

Seat Tarraco
2020
Az üzemanyagtartály fala túlságosan vékony anyagból készült. A tartály balesetben megrepedhet, az üzemanyag kifolyhat. (Ugyanezen hiba miatt pár hete tavalyi gyártású VW Tiguanokat hívtak vissza.)

Nem csak vírus fenyegeti az utazókat 4

Subaru Impreza / XV / Forester / Crosstrek
2017 – 2020
A motorvezérlő egység téves programozása miatt a motor leállítását követően túlságosan sokáig kap áramot a gyújtótekercs. Ez túlmelegedést és rövidzárlatot, az pedig tüzet vagy áramütést okozhat.

Nem csak vírus fenyegeti az utazókat 5

Audi A8
2009.12. – 2016.09.
A szervokormány komponenseinek hibája miatt túlzott nyomás épülhet fel a hidraulikus rendszerben. Ez olajszivárgást, az pedig tűzveszélyt eredményezhet.

Nem csak vírus fenyegeti az utazókat 6

Mercedes-Benz C-osztály / E-osztály / CLK / CLS
2000.01. – 2010.07.
Az eltolható üvegtető üveglapját nem megfelelő ragasztóanyaggal rögzítették a kerethez. Az üvegtető leválhat a járműről, és az úttestre zuhanhat.

Nem csak vírus fenyegeti az utazókat 7

Audi Q5
2015.07. – 2019.08.
A gyártási folyamatban előforduló hibák miatt a hátsó kerékdobot nem rögzítették megfelelően a karosszériához, az idom leválhat és az útra zuhanhat.

Nem csak vírus fenyegeti az utazókat 8

Mercedes-Benz X-osztály
2017.10. – 2018.10.
A vontatmánystabilizáló funkciót nem minden járműben aktiválták, ami hátrányosan befolyásolhatja a szerelvény stabilitását.

Nem csak vírus fenyegeti az utazókat 9

Seat Exeo
2009-2013
Az első utaslégzsák gázfejlesztő egysége felrobbanhat, a szétrepülő fémdarabok sérülést okozhatnak.