2019-ben 4503 Mercedes-Benz személyautót adtak el Magyarországon, ezzel a márka már negyedik éve vezeti a prémium szegmens eladásait. Kiemelkedő eredményt értek el az AMG modellek, amelyek a teljes eladás több mint tíz százalékát tették ki.

A Kecskeméten gyártott kompakt autók eladása dinamikusan nőtt: tavaly az A-osztály, a CLA és a CLA Shooting Brake modellekből összesen 830 darabot értékesítettek, ami 48 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest. Legnagyobb számban az E osztály limuzin változatát értékesítették tavaly, összesen 574 darabot.

Rekordévet zárt a Mercedes Magyarországon 1

Az E-osztály 0,23-as alaktényezője kategóriacsúcs

Az SUV kategóriába tartozott a teljes értékesítés több mint egyharmada, 1530 darab. 200-ra nőtt a teljesen elektromos és plug-in hibrid modellek eladása, amely 68 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest.

2019-ben 190 ezer kompakt autó gurult le a kecskeméti gyártószalagokról, amellyel mintegy 3,7 milliárd eurós nettó árbevételt ért el a vállalat. Februárban az új generációs CLA Coupé első sorozatgyártott példánya gördült le a gyártószalagról, amelyet júniusban testvérmodellje, a CLA Shooting Brake követett.

2019 őszén a kecskeméti gyárban egy éven belül harmadszor indult el sikeres sorozatgyártás, amikor egyszerre hagyták el a gyártósort a kecskeméti kompakt modellek Mercedes-AMG Performance csúcsverziójának első példányai. Ez a háromféle modell is kizárólag a kecskeméti gyárban készül a világ piacai számára.