A Napi.hu szerint újra előkerülhet az a terv, amely fizetőssé tenné a parkolást Őrmezőn és Kelenföldön. Hintsch György újbudai alpolgármester a kerület hivatalos honlapjának adott interjújában beszélt erről.

“Idén több szerződés is lejár, utána önkormányzati feladatnak fogjuk tekinteni, és saját hatáskörben oldjuk meg Újbudán a parkolást. Szeretnénk legkésőbb tavasszal létrehozni egy önkormányzati tulajdonú céget, amely ezzel a területtel foglalkozik” – mondta az alpolgármester.

“Új parkolási zónákat kell kialakítanunk. Akár az őrmezői, akár a kelenföldi lakótelepet, vagy a Szent Gellért tér és az Infopark környékét nézem, nagyon komoly parkolási nehézségek vannak. Ha bevezetjük az említett területeken a fizetős parkolást, ezek enyhülnek vagy teljes egészében megoldódnak.”

Újbudán már tavaly is új fizetős zónák jöttek létre: fizetőssé vált többek között a Bartók Béla út (Szent Gellért tér és Ulászló utca közötti szakasza), az Irinyi József utca, a Bocskai út Fehérvári úttól a Tas vezér utcáig tartó szakasza.