Már hónapok óta tudni lehetett, hogy az első Chevrolet Corvette Stingray-t árverésre fogják bocsátani – a napokban gazdára is lelt a piros sportautó: a NASCAR-csapattulajdonos és szenvedélyes autógyűjtő hírében álló Rick Hendrick csapott le rá. 3 millió dollárt (kb. 915 millió Ft) ért a győztes licit, pedig már 200 ezer dolláros (kb. 60 millió Ft) indulóár sem éppen alacsony átlagfelhasználói szemmel nézve – a befolyt összegből egy detroiti gyermekalapítvány munkáját segítik.

„Sosem fogom vezetni, elteszem” – nyilatkozta egy helyi lapnak Hendrick, akinek a gyűjteménye 210 autóból, köztük 120 Corvette-ből áll. A 70 éves férfi nem csak az autót kapja pénzéért, hanem többek között a Chevrolet Kentuckyban található gyárában és az annak közelében található múzeumban is körbevezetik.

Fizetnél százmilliókat egy olyan autóért, amit sosem fogsz vezetni? 1

„Megyek a gyárba is, a Bowling Green-i Corvette-múzeum pedig egészen hihetetlen. Néhány napig ott fogok kiállítani az autót, aztán hazahozom” – tette hozzá. „25-30 éve járok már ilyen aukciókra, és sokszor vásárolok jótékonysági árveréseken. De olyan autót még sosem vettem, ami ehhez fogható! A világ minden pontjáról érkeztek ajánlatok, annyira dráma ez az egész. Márpedig ha a General Motors vezérigazgatója van a színpadon, nagy dologról van szó.”

A középmotoros sportverda ára egyébként – felszereltségtől függően – 59 995 és 78 945 dollár (kb. 18-24 millió forint) között mozog. A Corvette-et hajtó 6,2 literes V8-as motor 495 lóerős, nyomatéka 637 Nm. 0-ról 60 mérföld/órára (96 km/óra) 2,9 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 315 kilométer/óra.

Értéke ellenére hamar elkapkodták mind a 40 ezer darabot belőle, pedig gyártásának kezdetét másfél hónappal tolták el, így a leendő tulajdonosoknak még várniuk kell arra, hogy beleülhessenek.