A gyár az idei évben kizárólag hibrid hajtású autókat tervez előállítani az európai uniós piac számára. A Vitara és SX4 S-Cross január végétől válnak elérhetővé a Suzuki teljes értékesítési hálózatában, országszerte és az Európai Unió országaiban.

A Suzuki ezzel az egyetlen hazai gyártó a szektorban, amely kizárólag hibrideket készít az uniós országok számára. Más, akár távoli, akár földrajzilag Európához tartozó piacok számára azonban az esztergomi üzem idén is gyárt nem hibridhajtású Suzuki-modelleket.

Az új, 48 voltos ISG technikával felszerelt Suzuki hibridek a gyári ígéretek szerint 15-20 százalékkal csökkentik a fogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátás mértékét hagyományos megfelelőjükkel szemben, ugyanakkor könnyebbek és kisebbek, mint más teljes hibrid, illetve plug-in hibrid rendszerek. Az ISG az erősített generátor-önindító egységet jelöli, amely a jármű hajtásába is besegít, a motor automatikus leállítása és újraindításán kívül a stop-start fázisokban, például piros lámpánál állva.