Nem kímélik a brit rendőrök azokat az autósokat, akiknek menet közben fogy el az üzemanyagjuk, ezáltal kénytelenek az út mellé félrehúzódva megállni. A helyi hatóságok az effajta viselkedést ugyanis felelőtlennek gondolják, mivel a vezetők saját magukat, utastársaikat és a többi közlekedőt is veszélynek teszik ki azzal, hogy meg kell állniuk az úton.

Az ilyen esetekért legjobb esetben is 100 font, azaz körülbelül 40 ezer forint pénzbírság, és három büntetőpont jár, de súlyosabb esetekben, például baleset okozása esetén akár 5000 fontos (körülbelül 2 millió forintos) büntetést és 9 büntetőpontot is kioszthat a bíróság. A szigetországban három év alatt évülnek el a büntetőpontok, 12 után eltiltás következik.

A büntetésen felül a szállítási költség is az autóst terheli, ugyanis a legtöbb biztosítás nem fedezi az ilyen jellegű eseményeket.

Egy brit szakértő szerint az ebből fakadó legveszélyesebb szituációk az autópályákon alakulnak ki. Kiemelte, hogy a kormány is segíthetne az autósokon azzal, ha csökkentenék a benzin és a gázolaj árát a sztrádák melletti benzinkutakon, sokan ugyanis nem szívesen tankolnak az ott drágábbak kapható üzemanyagokból. A legnagyobb felelősség azonban továbbra is az autósoké, nekik kell gondoskodniuk arról, hogy ne okozzanak balesetveszélyt.