Az előző év második felében elköszönt a Mokka, a – magyar szempontból különösen fontos – Astra szedán, és nincs már a kínálatban az eredeti Zafira sem.

“A tavalyi évvel kapcsolatban komoly sikerként könyveljük el, hogy szinten tudtuk tartani eladásainkat, bár így nem tudtunk a piaccal együtt növekedni, ami érződik a piaci részesedésünkben is” – mondta Bakai Gergely, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója.

2020 az elektrifikáció, az emissziócsökkentés és opeles újdonságok jegyében indul. Az első, Magyarországon még az első negyedévben bemutatkozó újdonság a Grandland X Hybrid4 plug-in hibrid lesz. Az első negyedév végén megjelenik itthon a teljesen elektromos hajtású Corsa, és a többi idei újdonság is – egy kivétellel – az elektromos hajtásról (is) szól.

A változásokból az Opel szentgotthárdi gyára sem maradt ki, ahol közel egyéves előkészület után, január 9-én megkezdődött a PSA-csoport PureTech háromhengeres turbós benzinmotorjának sorozatgyártása. A kezdeti kapacitás évi 350 ezer darab.

Az Opel 27 éves múltra visszatekintő szentgotthárdi üzemét 38 millió eurós beruházással alakították át az új motorok gyártásához.