Magyarországon a jelenlegitől erősen eltérő felszereltségi struktúrában léphet piacra az új Škoda Octavia. Importőri forrásból a Vezess úgy értesült, hogy a negyedik újkori, elsőkerék- vagy összkerékhajtású generáció érkezésével alaposan átalakulnak az Octavia kivitelei.

Nem lesz L&K, feljebb lép az Ambition és Style

Megmarad ugyan lépcsőként az Active, az Ambition és a Style, de ez egyes kiviteli szintek tartalma átalakul és megszűnik a Škoda alapító atyáiról elnevezett Laurin & Klement csúcsmodell. Az L&K pótlása érdekében a Style felszereltséget bővíti a gyár, Colombus navigációra, 17-es könnyűfém felnire, vezeték nélküli okostelefon-integrációra és a szebbik hátsó lámpára számíthatunk benne.

Újrakezdés előtt áll itthon a Škoda Octavia 1

Érezhető áremelésre számíthatunk az eldőhöz képest, a középső, Ambition felszereltségi szint tartalma bővülni fog

Most az itthon értékesített Škoda Octaviák nagyságrendileg 85-90 százaléka Style. A modellváltást követően az Ambition válhat a legkedveltebb verzióvá az alapfelszereltség bővítésével. A legfontosabb tételek benne lesznek, így várhatóan a sebességtartó automatika, a hátsó tolatássegítő, a kétzónás automatikus légkondicionáló, a bőrbevonatú volán, a kormányról vezérelhető rádió nyolc hangszóróval, a fény- és esőérzékelő is. Az új modellgenerációban az Ambition adhat Front Assist biztonsági rendszert, sávban tartó rendszert, digitális műszeregységet és kulcs nélküli nyitást-indítást.

Újrakezdés előtt áll itthon a Škoda Octavia 2

Ezekkel a hajtásláncokkal jöhet az új Octavia

Árak egy hónapon belül, új Octaviák tavasszal

Magyarországon információink szerint a Porsche Hungaria márciusban vezeti be a Škoda Octavia negyedik újkori generációját, az árlista véglegesítése és az előértékesítés kezdete január második felére várható. Az új Octavia érezhetően többe kerülhet majd elődjénél, de az összegekről és a kedvezményekről a listaárak gyári jóváhagyása után írhatunk csak közelebbit.

Újrakezdés előtt áll itthon a Škoda Octavia 3

Új a digitális műszeregység és a kétküllős volán, de van háromküllős is