A Belügyminisztériumtól kapott válasz nyomán már októberben jelezte a Vezess, hogy „még az idén megkezdődik az S betűvel kezdődő rendszámok kiadása”. Ez meg is történt, mert mint az Autónavigátor beszámol róla, a Prius Club Hungary csoportban posztoltak egy képet egy tábláról, amely SAB betűkkel kezdődik.

Ez azt jelenti, hogy rekord gyorsan fogyott el a 2018 júliusától/augusztusától osztott, és jelenleg használt R betű. hiszen a P-vel kezdődő rendszámokat 2016 decembere és 2018 szeptembere között osztották. Az N betűs táblák kiosztásához még több idő kellett, 2014. december – 2017. február időszakban kerültek a járművekre.

Itt az új, S-sel induló magyar rendszám 1

Forrás: a Prius Club Hungary – Facebook

Ha nem történik drasztikus változás a külföldről behozott járművek, vagy itthon eladott új autók mennyiségében, akkor a kormánynak hamarosan foglalkoznia kell a rendszámok kérdésével, hiszen ezzel a tempóval 2026 környékére elfogy az 1990 augusztusában indított 3 szám, 3 betű kombináció. Régebben volt szó a területalapú rendszám bevezetéséről, de akkor nem dőlt el semmi.

Ami változás lesz, hogy 2021. január 1-től egységesítik az ideiglenes rendszámokat. A jelenlegi E, M, SP, P és Z betűjelű táblák helyét egységesen I-vel kezdődő elem veszi át. A Parlament által december elején elfogadott előterjesztés nyomán megszűnnek a jövőben az ideiglenes behozatali vámeljárás alá vont járműre kiadott V betűjelű rendszámok, valamint a lassú járművek speciális, fehér alapon Y kezdő betűjelű rendszámai is.

Jó tudni, hogy nem mindenki fog mindenki S-betűvel kezdődő rendszámot kapni azonnal, ugyanis az egyes okmányirodákban még vannak R-s táblák szép számmal, amelyek kifuttatása akár hónapokig is letarthat.