A január 7-én induló CES szórakoztató elektronikai szakkiállításon mutatja be városi luxusautóját a BMW. Az alapot az elektromos i3 adja, csakhogy a tervezők rögtön megduplázták a modell fajlagos energiafogyasztását: a négyszemélyes kisautó Urban Suite nevű különkiadásában ugyanis csak ketten utazhatnak.

Akármilyen apró, kényelem dolgában sokat nyújt az i3 (eltekintve persze attól, hogy kisautóként sem a zaj-, sem a rugózási komfortja nem lehet tökéletes.

Városi kisautóból készült sofőrös limuzin 1
Városi kisautóból készült sofőrös limuzin 2

Városi kisautóból készült sofőrös limuzin

Városi kisautóból készült sofőrös limuzin

Városi kisautóból készült sofőrös limuzin 6
Városi kisautóból készült sofőrös limuzin 7
Városi kisautóból készült sofőrös limuzin 8
Fotó megosztása:

Egyelőre csak néhány előzetes skiccet láttunk az autóról, de ezek fényében értjük is a koncepciót: a jobb hátsó utas lábtámaszos fotelben utazhat, balján az amúgy is hasznavehetetlen ülés helyén fa rakodópultot talál, beépített asztali lámpával. A tetőből monitor hajtható le, az utas saját audiorendszert kapott.

A BMW azért igyekezett ellensúlyozni az i3 Urban Suite elkerülhetetlen energiapazarlását: újrahasznosított szövetanyagok és padlószőnyegek, olajjal kezelt bőrök, fenntartható erdőből származó faanyagok teremtenek felelősségteljes beltéri környezetet.