Ha a Toyota (szinte) gyári tereprali-pilótája és a világ egyik legnagyobb Toyota-kereskedésének tulajdonosa összefog, abból csak jó sülhet ki – feltéve, hogy szeretjük a Toyotákat.

Skizofrén meseautó 1
Skizofrén meseautó 2

Skizofrén meseautó

Skizofrén meseautó 33
Skizofrén meseautó 34
Skizofrén meseautó 35
Skizofrén meseautó 36
Skizofrén meseautó 37
Skizofrén meseautó 38
Skizofrén meseautó 39
Skizofrén meseautó 40
Skizofrén meseautó 41
Skizofrén meseautó 42
Skizofrén meseautó 43
Skizofrén meseautó 44
Skizofrén meseautó 45
Skizofrén meseautó 46
Skizofrén meseautó 47
Skizofrén meseautó 48
Skizofrén meseautó 49
Skizofrén meseautó 50
Skizofrén meseautó 51
Skizofrén meseautó 52
Skizofrén meseautó 53
Skizofrén meseautó 54
Skizofrén meseautó 55
Skizofrén meseautó 56
Skizofrén meseautó 57
Skizofrén meseautó 58
Skizofrén meseautó 59
Skizofrén meseautó 60
Skizofrén meseautó 61
Skizofrén meseautó 62
Fotó megosztása:
Skizofrén meseautó 63

Az az autó elúszott, de a V8-as Corolla koncepciója megragadt Javierben. A Toyotának viszont momentán nincs nyolchengeres motorja – van viszont a Lexusnak. Így jött az ötlet, hogy az IS F hajtásláncát integrálják a Corolla padlólemezével.

Skizofrén meseautó 64


Ez nem működött, ezért megfordították a dolgot: a Lexus IS F padlóját, futóművét és persze hajtásláncát öltöztették be a Corolla borítólemezeibe. A Corollát persze ehhez hosszabbra és szélesebbre kellett szabni, a Lexus tengelytávját pedig megkurtítani, de rajongó legyen a talpán, aki megmondja, hogy a pontosan 50 éves Corolla arányai nem egyeznek a gyári eredeti adatokkal.

Skizofrén meseautó 65

Persze mivel az autó alapvetően egy modern Lexus (beleértve a teljes műszerfalat, a kezelőszerveket és az üléseket is), tömege közelebb van a másfél tonnához, mint az egyhez – viszont a 421 lóerő így is könnyedén rántja keresztbe az autót, ha szolid driftre van gusztusa a tulajdonosnak.

Skizofrén meseautó 66

Ryan Millen, aki rengeteg tuningautót épített már, élete legnehezebb munkájaként emlegeti ezt a projektet. Talán a legdrágább is volt: negyedmillió dollárt, azaz 75 millió forintot öltek bele az autóba. Viszont így Javiernek van egy iszonyú stílusos, pici és szeretnivaló autója, amivel szükség esetén akár versenyezhet is (a lengéscsillapítók állíthatók), ráadásul jóval kényelmesebb és megbízhatóbb, mint egy valódi veterán.

 

Skizofrén meseautó 67

A duó hamarosan új autó építésébe kezd, várhatóan hasonló költségekkel jár – de mivel ezen nyilván már keresni is akarnak, ne csak ennyit készíts elő, ha szeretnél magadnak egy ilyen régi-új Toyotát. Vagy Lexust.

Skizofrén meseautó 68