Az új Q3-változatok az Audi Hungaria első hibrid autói. Gyártásukra a vállalat felkészítette a gyártósort, valamint a munkatársakat is.

Az MHEV-technológiájú Q3 és Q3 Sportback modellek egyben történelmet is írnak: ezek az első, Magyarországon készült (részben) elektromos hajtásláncú autók.

Győrben gyártják az Audi TT Coupé és TT Roadster, az A3 Cabriolet, valamint az Audi Q3 és az Audi Q3 Sportback modelleket, 2006 óta pedig a magyarországi cég számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára.

Az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleknél az MHEV-technológia egy 48 voltos fedélzeti hálózatra épül. Az energiát kompakt lítium-ion akkumulátor tárolja. Lassításkor a szíjhajtású generátor akár 12 kW teljesítmény visszanyerésére, illetve az energia akkumulátorba történő betáplálására képes. Alacsony fordulatszám melletti gyorsításnál pedig támogatja a motort. A technológiának köszönhetően a fogyasztás valós körülmények között akár 0,4 literrel is csökkenhet 100 kilométerenként.