7,3 milliárd forintos beruházásból épült az M7-es új csomópontja, mellyel az autópályáról közvetlenül elérhetővé vált a 710-es főút. Ez Balatonakarattyát és Balatonkenesét megkerülve csatlakozik a 71-es főútba Balatonfűzfőnél.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint azért volt szükség az új szakasz megépítésére, mert az M7-es Balatonaliga előtt lévő szakaszán és a balatonvilágosi lehajtónál, valamint a balatonakarattyai körforgalomnál a nyári időszakban rendre feltorlódott a forgalom. Azzal, hogy az autósok közvetlenül felhajthatnak a 710-esre, valamelyest enyhítik majd a szakasz forgalmát. Egyúttal enyhülhet a 71-es főút településeinek forgalomterhelése is.

710-es főút új szakaszát 2,4 km hosszúra építették, 2×1 sávban, 8,25 méteres burkolatszélességgel. Az M7-es autópálya jobb oldalán 2 km, a bal oldalán 1 km gyűjtő-elosztó pályát alakítottak ki. Emellett szervizutak és közművel is épültek.

Remélhetőleg az új összekötővel enyhül majd a forgalom a nyáron, így az autósok hamarabb juthatnak el a Balaton északi partjára.

Átadták az M7-es új szakaszát, gyorsabb lesz az út a Balaton északi partjához 2