600 lóerős, 800 Nm-es turbómotorral pusztít el maga körül mindent az Audi RS Q8, a cég leggyorsabb szabadidőjárműve vagy legnagyobb sportmodellje – attól függően, hogy honnan nézzük.

Az autó a közelmúltban 7 perc 42,2 másodperces rekord köridőt futott a Nürburgringen, de a lényeg úgyis az lesz, hogy mire képes a mindennapokban.

A 4.0 V8-as motor 3,8 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára az autót, a 250 km/órás sebességkorlátozás feloldható, de csak ha kerámiafékeket kérünk az autóhoz: ekkor akár 305 km/órával is roboghatunk. Egy szabadidőjárműben.

Az RS Q8 adaptív légrugózást kapott RS-hangolású lengéscsillapítókkal. A kanyarstabilizátor aktív, és persze mind a négy kerék kormányzott. A gyár szerint megemelhető hasmagasságával és rövid túlnyúlásaival akár terepen is elboldogul az autó; reméljük, a leendő tulajdonosok ezt nem akarják kipróbálni.

Hatalmas sportautót épített az Audi 2

A beltérben RS-specifikus kijelzőprogramot kapott a digitális műszerfal, valamint a központi érintőképernyő: gyorsulási adatok, köridők, nyomatéki információk és abroncsnyomás jeleníthető meg a kijelzőkön. Ugyanez a helyzet a head-up display-jel. A praktikum érdekében a hátsó üléssor tologatható maradt.