Egészen elképesztő, milyen dinamizmust képesek kihozni a mérnökök egy szabadidő-autóból. Ezek a több mint kéttonnás szörnyetegek már úgy szaladnak körbe a Nürburgringen, mint pár éve a komoly sportautók. Most az Audi RS Q8-ast vitték el a Zöld Pokolba azzal a céllal, hogy jobb köridőt hozzon össze, mint az Alfa Romeo Stelvio QV vagy épp a korábbi rekorder, Mercedes-AMG GLC 63 S 4matic+.

Az Audi RS Q8 a Nürburgring leggyorsabb behemótja 1
Az Audi RS Q8 a Nürburgring leggyorsabb behemótja 2

Az Audi RS Q8 a Nürburgring leggyorsabb behemótja

Az Audi RS Q8 a Nürburgring leggyorsabb behemótja 9
Az Audi RS Q8 a Nürburgring leggyorsabb behemótja 10
Az Audi RS Q8 a Nürburgring leggyorsabb behemótja 11
Az Audi RS Q8 a Nürburgring leggyorsabb behemótja 12
Az Audi RS Q8 a Nürburgring leggyorsabb behemótja 13
Az Audi RS Q8 a Nürburgring leggyorsabb behemótja 14
Fotó megosztása:

600 lóerős, biturbó V8-as motor van az RS Q8 orrában, mely egészen hihetetlenül gyorsan, 3,8 másodperc alatt lövi 100 km/órás sebességre a nagyra nőtt Audit. A végsebesség 305 km/óra. 48 voltos rendszer gondoskodik arról, hogy az aktív kanyarstabilizátor megfelelően tartson a kanyarokban. Az RS Q8-ban aktív differenciálmű van, összkerék-kormányzás és természetesen mind a négy kerekét hajtja.

Az Audi RS Q8 a Nürburgring leggyorsabb behemótja 15

Frank Stippler, az Audi tesztpilótája futotta meg vele a 7 perc 42,253 másodperces rekordot, melyet hitelesített a Nürburgring. A 20,8 kilométeres, kanyarokkal és dombokkal teli pályán tehát ennél gyorsabban még nem ért körbe SUV. Itt megnézheted, hogyan készül a rekord: