Videón is megnézheted az autót: kattints ide!

Akinek az S-osztály nem eléggé fenyegető, a G-osztály pedig nem elég kényelmes, azok eddig nemigen találtak maguknak való autót a Maybach kínálatában. Most viszont elérkezett az ő idejük: a Maybach GLS a Mercedes legnagyobb szabadidőjárművének impozáns kiállását kombinálja exkluzív megoldásokkal.

Új játékszert kaptak az orosz oligarchák 1

A Maybachban utazni kell, nem vezetni, ennek megfelelően a fejlesztés során a hátsó üléssorra fordították a legtöbb figyelmet. Extrém hangszigetelés és nemes anyagok teremtik meg az alapot az élményhez.

Új játékszert kaptak az orosz oligarchák 2

A széria légrugózás aktív felfüggesztésre cserélhető, és készült egy exkluzív Maybach üzemmód, amely még kényelmesebbé teszi az utazást. Ezt aktiválva kisimítják a nyomatékgörbét, így észrevétlenül indulhat el (eleve második fokozatból) az autó, a sebességváltó a lehető legkevesebbet kapcsolgat, illetve kikapcsol a start-stop funkció.

Új játékszert kaptak az orosz oligarchák 3

Beszállni sem kerül nagy erőfeszítésbe, hála az automatikusan lesüllyedő rugózásnak és az ajtók nyitásakor gyorsan, halkan előbukkanó, megvilágított fellépőknek.

Új játékszert kaptak az orosz oligarchák 4

A motor a jól ismert 4.0 V8 kulturáltra hangolt variánsa; legnagyobb teljesítménye 558 LE, a maximális forgatónyomaték 730 Nm. A 48 voltos hibrid rendszer további 22 lóerőt ad hozzá a tűzijátékhoz.

Új játékszert kaptak az orosz oligarchák 5

A 2020 második felében érkező Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC ára egyelőre nem ismert.

Új játékszert kaptak az orosz oligarchák 6

A keréktárcsák 22 vagy 23 colosak.

Új játékszert kaptak az orosz oligarchák 7

A kétszínű fényezés nyolcféle párosításban kérhető.

Új játékszert kaptak az orosz oligarchák 8

Alapfelszerelés a panoráma üvegtető és a két hátsó klimatizált masszázsfotel, feláras a motorosan mozgatható, fekvőfotellé alakítható hátsó ülés, illetve a hátsó középkonzol.

Új játékszert kaptak az orosz oligarchák 9

Az autó 4,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 250 km/óra. A HSzM 5205 x 2030 x 1838 mm, a tengelytáv 3135 mm. A behemót 12,5 méteren fordul.