Leaszfaltoznak egy korábbi földutat Budapest határában, azonban az utcának csak az egyik oldalát csinálják meg rendesen, így a másik oldalon élők attól tartanak, hogy az udvarokból nem fognak tudni kihajtani majd az új útra – számolt be az RTL Klub Híradója.

A faramuci helyzetet az okozza, hogy az utca egyik oldala Csepelhez, míg a másik oldala Szigetszentmiklóshoz tartozik, a beruházásnak pedig a csepeli önkormányzat látott neki.

A kerülettől a csatorna azt a választ kapta, hogy csak a csepeli lakosok számára építenek járdákat és utakat a kerület pénzéből, de a terveket azonnal a szigetszentmiklósi önkormányzat rendelkezésére bocsátották, amikor elkészültek.

A településhatár a szegélykő mentén van, így a szigetszentmiklósi önkormányzat feladata lenne a kocsi- és gyalogosbejárók megépítése a másik oldalon, de a település azt válaszolta, hogy nem volt pénzük az új, szilárd kocsibejárókra, ezért nem csatlakoztak a beruházáshoz. Ennek ellenére most azt ígérik, hogy minden kocsibejárót helyreállítanak, hogy az ott lakók ki tudjanak állni az autóikkal.