Odáig süllyedt a magyar közlekedési morál, hogy egy kamionos képes volt rátámadni egy közutas dolgozóra, amiért megállították egy szabálytalan előzés közben.

A megdöbbentő esetről a Magyar Közút számolt be az Instagramon. Nem csoda, hogy Tamás kislánya másnap alig akarta elengedni édesapját munkába…

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szomorú, meghökkentő eset történt a minap munkatársainkkal. 😔 A szikszói mérnökség dolgozói október elején jelzőőrös forgalomirányítás közben összetűzésbe keveredtek egy kamionsofőrrel. A tilos jelzés ellenére a kamionos megpróbálta kielőzni az álló sort, mire jelzőőrünk, Tamás, a jármű elé lépett, hogy a szabálytalan előzést megakadályozza. A kamionos az ablakot lehúzva egy műanyag baseballütővel verni kezdte Tamást. Géza, a brigádvezető társa segítésére sietett, mire a sofőr kis híján fellökte őt az kamionnal. Az eset rendőri intézkedést vont maga után és bár kollégáink szerencsésen megúszták az esetet nemcsak bennük, családjukban is mély nyomot hagyott. Géza 11 éves kislánya másnap ezzel a kis üzenettel búcsúzott munkába készülő édesapjától. 🧡 Az utakon dolgozó kollégáink minden esetben az autósok kényelméért, az utazás színvonalának javításán dolgoznak. Nem ellenségek és nem is útakadályok. Családapák, férjek, fiúk, hús-vér emberek, akik csupán a munkájukat végzik. 👷‍♂️🧡 #magyarkozut #biztonsagunkazonkezebenvan

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés,

A cég nemrégiben készült belső felmérése szerint a közutas szakemberek 88 százalékát, vagyis a felmérésben részt vevő több mint 1300 munkást sértegették már szóban. A türelmetlen autósok rendszerint trágár kifejezésekkel illetik őket.

A válaszokból kiderül, hogy az úton dolgozó közutasok több mint 20 százalékát dobálták már meg autókból, többek között paradicsommal, sörösdobozzal és műanyag flakonnal is.