A Škoda hűtőmaszkjának formavilága köszön vissza a következő generációs Octavia több szintre osztott, eltérő tónusokkal és vonalakkal tagolt műszerfalán, ígéri a gyár. Az állítás igazát a rendelkezésre bocsátott skicc alapján nem tudjuk ellenőrizni, de az tény, hogy a szabadon álló érintőképernyő és a lebegő középkonzol a legelegánsabb megoldás, amit a Škodától valaha láttunk.

Minden idők legelegánsabb Škodája érkezik 1
Minden idők legelegánsabb Škodája érkezik 2

Minden idők legelegánsabb Škodája érkezik

Minden idők legelegánsabb Škodája érkezik

Minden idők legelegánsabb Škodája érkezik 7
Minden idők legelegánsabb Škodája érkezik 8
Minden idők legelegánsabb Škodája érkezik 9
Minden idők legelegánsabb Škodája érkezik 10
Fotó megosztása:

A középtájon látható kitüremkedés több egyszerű vizuális elemnél: a tervezők szerint ezen a peremen megtámaszthatjuk a kezünket, miközben az érintőképernyőt kezeljük.

Vadonatúj, kétküllős kormánykereket kap az autó, hangsúlyos kezelőgörgőkkel. Az igazi nagy dobás az automata sebességváltó elektronikus fokozatválasztója, amely sokkal inkább emlékeztet óriási ablakemelő gombra, mintsem váltókarra.

Az új Octavia világpremierjére november 11-én kerül sor. Annyit már korábbról tudunk, hogy futófényes irányjelzőket és LED mátrix fényszórókat is kaphatnak az Octavia vásárlói, illetve hogy 48 voltos mild hibrid hajtáslánc is rendelkezésre áll majd.