November 5-én állnak üzembe a Mol Limo közösségi autóflottájának új tagjai, első körben 40 darab Kia Picanto. Az autók 150 nyugdíjba vonuló, régebbi benzines WV Up!-ot váltanak, az év végéig teljesen lecserélődik a flotta.

Lecserélik a Mol Limo autóit, ezek az újak jönnek 1

A Mol közleménye szerint a „Kia 2016-ban bemutatott modellje alacsony, átlagosan 4,5 l/100 km fogyasztásával ideális a rövid, Budapesten belüli utakra, és kis méretének, sőt a tolatóradarjának köszönhetően a parkolás sem jelent gondot”.

A Picantók havi díjas konstrukcióban 66, alkalmi felhasználás esetén 77 forintos percdíjjal használhatók, vagyis ugyanannyiba kerülnek, mint a VW Up!-ok.

A Picantók magasabb felszereltséggel érkeznek: az automata váltó mellett fűthető első üléseket és fűthető kormánykereket is kínálnak, így ideálisak lehetnek a téli hónapokban. A felszereltségi lista tartalmazza továbbá az automatikus világításkapcsolót és a visszagurulás-gátló rendszert is. Mint minden új autóban az Európai Unió tagállamaiban, az autómegosztós Picantókban is van blokkolásgátló, valamint elektronikus menetstabilizáló.