A Porsche észak-amerikai lerakata jelentette be, hogy a 2020-as modellévi Carrera S és 4S modellek (kupé és kabrió egyaránt) hétfokozatú manuális sebességváltóval is megrendelhetők.

Kézi váltót kap a Porsche 911 1
Kézi váltót kap a Porsche 911 2

Kézi váltót kap a Porsche 911

Kézi váltót kap a Porsche 911 7
Kézi váltót kap a Porsche 911 8
Kézi váltót kap a Porsche 911 9
Kézi váltót kap a Porsche 911 10
Fotó megosztása:

A kézi váltó felár nélkül kérhető a nyolcfokozatú dupla kuplungos egység helyett, a vételár magában foglalja az egyébként extraként kínált Sport Chrono csomagot. Szintén alapfelszerelés lesz a manuális modelleken a mechanikus részlegesen önzáró differenciálmű, amelyet nyomatékvektor-szabályozással kombinálnak. A PDK-váltós modelleken elektronikus vezérlésű a részlegesen önzáró differenciálmű.

Kézi váltót kap a Porsche 911 11

A Carrera S és 4S európai kiviteleit (képeinken) egy 450 lóerős, hathengeres turbó boxermotor hajtja. A hátsókerék-hajtású kupé 3,7, az összkerekes 3,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. Sport Chrono csomaggal 0,2 másodperccel fürgébbek. Gyanítjuk, hogy a kézi váltós modellek Sport Chrono pakkal együtt lesznek olyan gyorsak, mint az alapkivitelű PDK-váltósak.

Kézi váltót kap a Porsche 911 12

Ez azonban csak sejtés, mert a pontos menetdinamikai adatok egyelőre nem publikusak; az autók jövő tavasszal érkeznek meg a kereskedésekbe. Arról egyelőre nincs szó, hogy Európában is készül-e hasonló kínálatbővítésre a Porsche – a logika azt diktálná, hogy igen.