Négyet fogtak Veszprémben

A Veszprém megyei rendőrök másfél óra leforgása alatt négy sofőrrel szemben intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt 2019. október 24-én. Lehet, hogy buli volt a környéken, mert rövid idő alatt sikerült négy autóst is lekapcsolni ugyanazon a helyen.

A Haszkovó utcában állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő 61 éves veszprémi nőt. Az intézkedés során a sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult.

Szintén pozitív értéket mutatott az alkoholteszter annál a 49 éves szentkirályszabadjai sofőrnél, akit hat perccel később igazoltattak a járőrök szintén a veszprémi Haszkovó utcában. Ugyanezen a napon húsz perccel később a hatóság tagjai ugyanitt ismét intézkedtek egy ittas járművezetővel szemben. Az 53 éves veszprémi férfinál is pozitív eredményt hozott a helyszínen elvégzett teszt.

A negyedik ittas sofőrt egy órával később ellenőrizték a Veszprém megyei rendőrök a fenti helyszínen. Az intézkedés során megállapították, hogy az 53 éves veszprémi nő szeszes italt fogyasztott járművezetés előtt.

Valamennyi járművezetőt előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra további mintavétel céljából. A mért értéknek megfelelően a négy sofőr esetében ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Győrben öt részeg akadt horogra, kettő baleset miatt

A Győr-Moson-Sopron megyében ellenőrzött járművezetők közül 24 óra alatt 5 sofőrrel szemben kellett intézkedni ittas járművezetés gyanúja miatt, közülük ketten balesetet is okoztak. 

Győrben fogtak el a rendőrök 2019. október 26-án egy 48 éves nőt, aki az egyik italboltból kifelé jövet elesett, majd beült Suzuki típusú autójába, ezután járművével elindulva – többször előre-hátra haladva – nekiütközött egy ott parkoló Audi típusú gépkocsinak. A járőrök vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították.

Sorban fogják a részeg autósokat a rendőrök 1

Ugyanezen a napon 18 óra 27 perckor egy balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre, ami Tét és Győrszemere között történt. A szemle során megállapítást nyert, hogy egy Opel típusú gépkocsi sofőrje közlekedése során későn észlelte az úton előtte haladó, kivilágítatlan Robix típusú kerti traktort, valamint a hozzá kapcsolt utánfutóból álló szerelvényt vezető 29 éves járművezetőt, ezért vészfékezése ellenére hátulról nekiütközött.

A balesetben a traktort vezető férfi megsérült. A rendőrök mindkét sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami a traktoros esetében pozitív értéket mutatott, valamint az adatainak ellenőrzése során az is kiderült, hogy eltiltás hatálya alatt vezetett, ezért őt elfogták, majd a rendőrkapitányságra történt előállítását követően őrizetbe vették.