Folyamatosan nő az igény Budapesten az eladó és a kiadó garázsokra is, de a vidéki nagyvárosokra is jellemző a korábbiaktól élénkebb kereslet. Ez persze dráguláshoz vezet – mutatja az ingatlan.com felmérése. Ezelőtt a kiadó parkolókra volt egyre nagyobb kereslet, az utóbbi egy évben viszont az eladó budapesti garázsok iránti kereslet nőtt 16%-kal (a kiadóké 2%-os emelkedést mutat).

A fővárosban átlagosan 4,6 millió forintért kínálnak garázsokat és kocsibeállókat, ami 21%-os növekedést mutat a tavaly októberi szinthez képest. A kiadó garázsokért havonta 22 500 forintos árat kérnek a tulajdonosaik (13%-os drágulás).

A kiadásból származó bruttó hozam ráadásul 6%, mely több mint ami lakáskiadásból érhető el Budapesten, ezért aztán egyre népszerűbb a befektetők körében is. Nem mellesleg kisebb befektetéssel lehet megvásárolni őket és fenntartási költségük is sokkal alacsonyabb a lakásokénál.

Győrben sincs ez másképp, ott 3,9 milliót kérnek egy garázsért átlagosan. Havi 20 ezer forintért lehet parkolót bérelni. A kínálat azonban szűkös, akárcsak Székesfehérváron, ahol 3,5 millió és havi 25 ezer forint ez a két érték.