684 lóerő és 767 Nm forgatónyomaték: röviden ez a mérlege annak a tuningcsomagnak, amelyet a Focus RS 2,3 literes turbómotorjához fejlesztett a Ford hivatalos tuningpartnere, a Mountune.

Nem egészen két hónapja még az 520 lóerőn ámuldoztunk, ám a Mountune azóta felülmúlta önmagát, és most 864 lóerőnél tart. Ez literenként 297 lóerőt jelent, ami egy utcai használatra szánt autónál kimeríti az őrület fogalmát.

A hardver alapvetően ugyanaz, mint amit eddig is alkalmazott a cég: kovácsolt főtengely, hajtókarok és dugattyúk, módosított felömlők és nagy emelésű szelepvezérlés biztosítja a jelentős gázcserét és a tartósságot. A turbót a BorgWarner szállítja a Mountune-nak, az üzemanyag E30-as (azaz 30% etanol tartalmú benzin). A most bejelentett, irgalmatlan teljesítményt új üzemanyag-szivattyúval és nagyobb befecskendezőkkel érték el. A speciális befecskendezési rendszert már csaknem egy éve fejleszti a cég; különlegessége, hogy anélkül valósítja meg az extrém teljesítménynövelést, hogy kiegészítő szívótorok-befecskendezést kellett volna beépíteni a motorba. A cég azt ígéri, hamarosan piacéretté válik a technológia, és megkezdődhet a forgalmazása.