Google Assistant, Google Maps és Google Play Store: ezek a funkciók alapból benne lesznek abban a fedélzeti multimédiás rendszerben, amelyet kifejezetten a Volvo október 16-án debütáló villanyautója, az XC40 EV számára fejlesztettek ki.

Androidos infotainment lesz az új Volvóban 1
Androidos infotainment lesz az új Volvóban 2

Androidos infotainment lesz az új Volvóban

Androidos infotainment lesz az új Volvóban 6
Androidos infotainment lesz az új Volvóban 7
Androidos infotainment lesz az új Volvóban 8
Fotó megosztása:

A nyílt forráskódú Android Automotive OS platformot alkalmazó rendszer nem csak valós idejű frissítéseket kínál, de azokat megoldja vezeték nélkül, mobil adathálózaton vagy wifi kapcsolaton keresztül. A koncepció lényege, hogy a beépített technológia ne avuljon el heteken belül (ahogy egyébként manapság az autóipari rendszereknél sajnos előfordul), hanem folyamatosan frissítse, fejlessze magát – és reméljük, közben nem fogják ugyanúgy összeakadások, fagyások, újraindulások borzolni a felhasználók idegrendszerét, mint a mobiltelefonoknál (tisztelet a kivételnek).

Androidos infotainment lesz az új Volvóban 9

Az autóhoz természetesen számos további funkció (pl. zenelejátszó) is letölthető a Play Store-ból, méghozzá fedélzeti, menet közbeni használatra optimalizálva.

A hangvezérlést a Google Assistant intézi, a megszokott módon és funkcionalitással: azaz szóban utasíthatjuk az üzenetküldő, navigációs, zenelejátszó vagy naptárkezelő applikációkat. Ez a figyelemelterelés szintjét hivatott csökkenteni.

a videó a hirdetés után indul