Ebben a helyzetben jellemzően nem raktárról, hanem közvetlenül a gyártásból szolgálják ki a vásárlókat. Ez azt jelenti, hogy a rendeléstől számított 5-8 hónap alatt tudják a kereskedők leszállítani a járműveket. A 2,5 millió forintos támogatás néhány típus esetében azt jelenti, hogy a nagycsaládosok közel féláron juthatnak hozzá az autóhoz. A támogatás nem befolyásolja az egyénileg érvényesíthető kedvezményeket.

Öt plusz két személy utazhat együtt kombiban, kompakt egyterűben és aszfaltterepjáróban, középméretű SUV és egyterű fedélzetén vagy akár kisbuszban is. De ár/érték arányban a nagycsaládosoknak talán a lemezelt kisteherautókból domesztikált autófajta a legjobb megoldás, nevezzük akár nagy belső terű kombinak vagy dobozos alapú egyterűnek.

Ezek az autók könnyű haszonjárműként is készülnek, így nemcsak előnyeik vannak egy három üléssoros személyautóval összevetve, legyen az egyterű vagy SUV. A kisteherautós alapokból fakadhat egyfelől a robusztusság és a strapabírás, másfelől a 700-1000 kilós terheléshez konstruált, személyautóként kényelmetlenül dobáló hátsó futómű. Ez például a Volkswagen Caddyre jellemző, amelynek laprugós, merev tengelyes, szögegyszerű hátsó kerékfelfüggesztését nem az utasok kényelmi igényeihez igazította a gyár, hanem a túlterhelés elviselésére és a karbantartási költségek leszorítására.