2019 első felében 27 702 Alfa Romeo fogyott, aminél még Lanciából is több kelt el (34 691 darab). Jól mutatja a kellemetlen helyzetet, hogy a Lancia csupán az Ypsilon kisautót kínálja, mely egy kifejezetten idős modell és az olasz piacon elérhető. A Giulietta kompakt már a végét járja, az újonnan fejlesztett Giorgio platformra épülő Giulia és Stelvio modelleket azonban lelkesen fogadta a közönség.

A vásárlók azonban még nem kaptak rá. Ezért van szüksége az Alfa Romeónak egy könnyen gyártható, divatos modellre, melynek sokkal nagyobb az esélye a sikerre. Ez a megmentő lenne a Tonale, melynek szériaváltozatát hamarosan bemutatják az olaszok.

A Tonale menti majd meg az Alfa Romeót? 2
A Tonale menti majd meg az Alfa Romeót? 3

A Tonale menti majd meg az Alfa Romeót?

A Tonale menti majd meg az Alfa Romeót? 7
A Tonale menti majd meg az Alfa Romeót? 8
A Tonale menti majd meg az Alfa Romeót? 9
Fotó megosztása:

A most felbukkant képeken már a végleges változat látható, méghozzá a konkurensek között. Ez már a fejlesztés végső fázisa, amikor az olyan ellenfelekkel nézik össze a Tonalét, mint az XC40-es Volvo vagy a Range Rover Evoque. A prémium szabadidő-autók között keres majd vevőket magának a Tonale, mely egyes források szerint a Jeep Renegade-ben bemutatott konnektorról tölthető hibrid hajtáslánccal is kapható lesz.

A rendszer teljesítménye valahol 200 lóerő körül van és a hátsó tengelyt csak a villanymotor hajtja. Az 1,3 literes turbómotorra épülő hibrid hajtáslánc 50 kilométert képes megtenni elektromos módban. A Tonale 2021-ben érkezhet meg a vevőkhöz.

A Tonale menti majd meg az Alfa Romeót? 10