Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg idén a környezetbarát fenntartható városi közlekedést népszerűsítő Európai Mobilitási Hetet. Az Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky út és a Bajza utca között idén is a gyalogosok és a kerékpárosok vehetik át a gépjárművek helyét szeptember 20-án, pénteken 16 órától 23-án, hétfőn hajnali 4.30-ig.

A lezárt szakaszon keresztülhaladni csak az Oktogonnál a Nagykörúton lehet, a lezárt területet a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Nagykörúton és a Bajza után keresztül lehet megkerülni. A Dózsa György út és azt Andrássy út csomópontjában az Andrássy út felől behajtva a Bajza utcán keresztül lehet elhagyni a területet.

További forgalomkorlátozásként szeptember 21-én, szombaton 0 órától lezárják a forgalom elől az Andrássy út Dózsa György út és Bajza utca közötti szakaszát, majd 7.30 és 12 óra között a Dózsa György utat is a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között, továbbá a Kós Károly sétányt az Állatkerti körút és a Hősök tere között.

A Dózsa György utat a Szondi utca–Gundel Károly út útvonalon ebben az időszakban is keresztezni lehet. A Dózsa György út lezárásának idején a Hermina utat vagy a Hungária körutat érdemes igénybe venni.

A korlátozásokra előjelző táblák is felhívják majd a figyelmet több nagy csomópontban (M3-as autópálya bevezető szakasz, Bajcsy-Zsilinszky út, Podmaniczky utca). A BKK kéri, hogy a hétvégén fokozott óvatossággal vezessenek a rendezvény környékén.