Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autód (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása.

Ezért rossz ötlet konyhát építeni a kocsiba 1

Ezért rossz ötlet konyhát építeni a kocsiba 2

Westfalia Michelangelo
2018.04. – 2019.07.
A felső ágy szerkezete nem elég erős; a leszakadó ágy sérülést okozhat.

Ezért rossz ötlet konyhát építeni a kocsiba 3

Kia Optima
2019-2020 modellév
A ráfutásos ütközést elkerülő vezetőtámogató rendszer szoftverének hibája miatt előfordulhat, hogy a féktámogatás funkció nem a várt módon működik. Elképzelhető, hogy a rendszer nem észleli a mozgó gépkocsi előtt tartózkodó járművet, ami fokozott balesetveszélyt eredményez.

Ezért rossz ötlet konyhát építeni a kocsiba 4

VW Grand California
2019.03.-05.
A lakóbusz konyhai gázrendszerét rosszul szerelték be, a gáztartály tárolószekrénye nincs leszigetelve. Ennek következtében gáz szivároghat a jármű belső terébe, ami tüzet vagy robbanást okozhat.

Ezért rossz ötlet konyhát építeni a kocsiba 5

McLaren Senna
2018.06. – 2019.06.
A motor elektromos rendszerének egyik kábelkötege hozzáérhet egy fém hőpajzshoz, ami a kábelköteg sérülését eredményezheti. A sérült kábel következtében a rendszer folyamatosan adagolja az üzemanyagot a motorba, ami a katalizátor túlmelegedését és ebből eredően tüzet okozhat.

Ezért rossz ötlet konyhát építeni a kocsiba 6

Opel Zafira
2011.08. – 2019.01.
Gyártási hiba miatt nem elég erős a tetősín. Ráfutásos ütközés esetén a tetősínen rögzített tárgyak lezuhanhatnak a tetőről, és az útfelületre zuhanva veszélyhelyzetet teremthetnek.