Amennyiben valaki irdatlanul gyors kombi BMW-re vágyna, akkor a megoldás nem Müchenből, hanem a bajorországi Buchloéból jön. Itt van ugyanis az Alpina székhelye, akik már a 60-as évektől reszelik a BMW-ket, méghozzá nagyon komoly mérnöki tudással. Eleinte a motorsportban tevékenykedtek, aztán jöttek az utcai modellek, melyek receptje régóta változatlan. Szolid megjelenéssel nyújtanak sportautós dinamizmust. Erről szól az új B3 Touring is, melyet a Frankfurti Autószalonon mutattak be.

300 felett hasít az Alpina 3-as Touringja 1

Mélyebbre húzott lökhárítóiról vagy épp a nagy felnikről azért felismerhető a B3 Touring, de a négy kipufogóból sejthető leginkább, hogy az Alpina 3-asáról van szó. Keményebb rugókat és stabilizátorokat pakoltak a 3-as alá, valamint adaptív lengéscsillapítókat a komfortosabb beállítás kedvéért. A B3 Touring alatt összkerékhajtás van, de a hátsó kerekek között elektronikusan vezérelt önzáró differenciálmű található. Változatlan a 8 sebességes automata is, mely a ZF-től érkezik és rajtprogramja is van.

300 felett hasít az Alpina 3-as Touringja 23

Új vezérlés és turbófeltöltők kerültek a 3 literes, soros hathengeres motorra, mely így 5000 és 7000 között 462 lóerőt teljesít, nyomatékból pedig kereken 700 Nm áll rendelkezésre 3000 és 4250 között. Alig több mint 4 másodperces gyorsulásra képes és 300 km/óra feletti az Alpina B3 Touring végsebessége. Szóval nem ez az a kombi, ami késve érkezik a suli elé.

a videó a hirdetés után indul