Idén ősszel tartja a T-Roc Cabriolet világpremierjét a Volkswagen. A Frankfurti Autószalonon bemutatkozó újdonságról egyelőre két képet közöltek, de ez is elég ahhoz, hogy beindítsa a potenciális vásárlók fantáziáját.

Az idén tavasszal bemutatott, 300 lóerős T-Roc R sportmodell után újabb izgalmas taggal bővül a két éve bevezetett modell családja. A T-Roc Cabriolet valódi kabrió: vászonteteje teljesen eltűnik, méghozzá mindössze 9 másodperc alatt; a mozgatás akár 30 km/óránál is megtörténhet. A reteszelés elektromechanikus, a nyitás akár a távirányítóról is vezérelhető. A vászontető vázszerkezete megakadályozza a vászon felfúvódását, ami a zajszintet és a légellenállást egyaránt visszafogja.

Városi terepkabriót épített a Volkswagen 1
Városi terepkabriót épített a Volkswagen 2

Városi terepkabriót épített a Volkswagen

Városi terepkabriót épített a Volkswagen

Városi terepkabriót épített a Volkswagen 5
Városi terepkabriót épített a Volkswagen 6
Fotó megosztása:

A T-Roc Cabriolet (4268 x 1811 x 1522 mm) hosszabb, keskenyebb és alacsonyabb az alapmodellnél (4234 x 1819 x 1573 mm), a tengelytáv (2630 mm) 4 centivel nőtt. A csomagtartó 445 helyett 284 literes. Ami viszont izgalmas és kabrió körökben ritka, hogy akár vontatni is lehet majd az autóval. Az utasok biztonságáról körkörös merevítések, valamint a hátsó ülés mögött felpattanó, rugófeszítésű borulókeret gondoskodik.

A T-Roc kabrió természetesen a modern kor vásárlóinak szól, ezért maximális online csatlakozást, 400 wattos audiorendszert és digitális műszerfalat kínál. Motorból kettő áll rendelkezésre, mindkettő benzines: a 1,0 literes 115, az 1,5 literes 150 lóerőt ad le.

A modell piaci bevezetésére valamikor 2020 tavaszán kerül sor.