Nem egészen 12 hónap alatt tervezték meg és készítették el a Karma Automotive újdonságát, az SC1 Vision Concept tanulmányautót.

A jármű fejlett, mesterséges intelligenciát alkalmazó kezelőfelülete képes megérteni a természetes beszédet, észleli a szemmozgást, retina alapján azonosítja az utasokat, és észleli, ha elálmosodva laposakat pislogunk a volánnál – utóbbi esetben a vezérlés egyszerűen átveszi tőlünk a jármű irányítását.

Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma 1
Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma 2

Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma

Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma 11
Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma 12
Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma 13
Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma 14
Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma 15
Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma 16
Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma 17
Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma 18
Fotó megosztása:

Az erre szolgáló autonóm rendszer 5G mobil adatkapcsolat segítségével kommunikál környezetével, amit egyébként nyolc radarral, hat lézeres szenzorral és fél tucat kamerával figyel. A navigációs rendszer alkalmas a kiterjesztett valóság alapú megjelenítésre.

Az audiorendszer egyedi hangkörnyezetet biztosít a vezető és az utas számára –az nem derül ki, hogy ez csak a hangzásképre vonatkozik, vagy akár más zeneszámokat is hallgathatunk egyszerre, mindenesetre a technológia hamarosan szériagyártásban is megjelenik a márkánál.

Elektromos luxus-roadstert álmodott a Karma 19

Ennyi technológia rafináltsághoz egyedi fluoreszkáló narancssárga fényezést kapott; az egyszerű kialakítású utastér feketében és indigókékben játszik.

Az akkumulátorok a padlóalagútban kaptak helyet. Ezek kapacitásáról ugyanúgy nincsenek információk, ahogy a villanymotor(ok) teljesítményét sem közölte a gyár.