Egyszerre két tuningopció is megjelent a piacon az új generációs Toyota Suprához. Egyik sem éri el a negyedik széria kultikus, több száz százalékos teljesítménynöveléseit, de kezdetnek nem rosszak.

Elsőként az Akrapovic kipufogótuningja érdemel figyelmet: titán hangtompító és dupla végcső biztosít optimalizált teljesítménykifejtést és teltebb hangzást. Akinek ez kevés, megveheti a teljes nemesacél kipufogórendszert, de azzal bukja a típusbizonyítványt. Pontos teljesítményadatokkal nem szolgál a szlovén specialista, de már a végcső látványa megéri a cserét.

A brit Litchfield szerint sem rossz ötlet a kipufogótuning, de ők a motorvezérlésbe is belenyúltak. A kettő együtt 116 extra lóerőt tett hozzá a 3.0 sorhatos blokk 340 eredeti lovához. A menetdinamikai változásokról nincs hír, de feltételezzük, hogy a 30 százalékos teljesítménynövelés legalább 10 százalékkal rövidíti meg a 0-100-as gyorsulás idejét, ami így a bűvös 4 mp alá szorítható.

Jön a 450 lóerős Toyota Supra! 2

A Litchfield később egyébként állítólag futóműtuningot, toronykitámasztást és olajhűtőt is kínál majd az A90-es Suprához.