Mostantól sokkal könnyebb lesz telefonnal a kézben célba érni, hiszen már Magyarországon is elindult a Google gyalogos közlekedést segítő funkciója, a Live View.

Az okostelefonokon elérhető alkalmazás a Street View, vagyis az utcakép alapján mutatja az útbaigazítást a térbe rajzolt nyilak segítségével. A rendszer épp olyan kiterjesztett valóság jellegűen működik, mint a Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz A és CLA modellek MBUX rendszerén futó navigáció.

Nem csupán útba igazít, hanem a város látványosságait is könnyebb így felfedezni. Így a felhasználók könnyen megtalálják a nevezetességeket, a keresett utcát vagy éppen azt a kávézót, melyet az ajánlások alapján szimpatikusnak találtak.

Használata egészen egyszerű, elég hozzá megnyitni a Google Térképet, beírni a célt, majd kiválasztani a séta ikonját. Majd az Élőkép vagy Live View gombra koppintani. Ezek után megjelenik a telefon kamerájának képe, melyet a környezetre kell irányítani. Ez és a pozíció segít a felhasználó helyzetének azonosításában. Innentől pedig a környezetre vetített nyilak viszik tovább.