Sík és alacsony padlójával, zaj- és emissziómentes hajtásláncával a Tesla Model S tökéletes alany halottaskocsi-átépítéshez – kár, hogy iszonyú drága. Norvégia első számú halottaskocsi-forgalmazója azonban nem filléreskedhetett, ha meg akart felelni az ügyfelek végső akaratának, ezért egy holland specialistától megrendelte a világ első Tesla halottaskocsiját.

A Huiskamp Carrosseriefabriek először is 65 centiméterrel megtoldotta az autó (jelen esetben egy összkerékhajtású Model S 75D), aztán levágták a tetőt, és jöhetett a beépítés. Egy halottaskocsinál egészen más extrák jöhetnek szóba, mint egy átlagos személyautónál, a koporsót be- és kitoló elektromos platformtól a koporsó kiemelését megkönnyítő, billentő szerkezetig, a csillagos égboltot mintázó tetővilágítástól az automatikus zenelejátszóig, amely a hátsó ajtó felnyitásakor automatikusan bekapcsol.

Teslából építettek halottaskocsit 2

A végeredmény egy igazi luxuskivitelű autó, ennek megfelelő áron: az autó első példányát kétmillió norvég koronáért, azaz 65 millió forintért kínálja eladásra a norvég forgalmazó. A Model X szóba sem jöhet egyébként átalakítási alapként: az nem elég elegáns, mondják a szakértők.

A cég eddig négy autót épített, ebből hármat Norvégiában adtak el.

Teslából építettek halottaskocsit 3