A szigetszentmiklósi csomópontnál az új betonburkolat állapota megengedi, hogy egy sávon ideiglenesen áthaladjon a forgalom a munkaterületen. Az üzemi átjáró kiépítésére július 20-án szombaton 20:00 órától kerül sor, így július 21-től az 51101 j. út körforgalmi csomópontja, a Shell üzemanyagtöltő állomás, és a Gastland vendéglátóhely is elérhetővé válik közvetlenül az M0 autóútról.

Ezzel párhuzamosan megkezdődik a halásztelki csomópont, valamint az azt megelőző útszakasz pályaszerkezeti felújítása, így július 21-én 20:00 órától megszűnik a lehajtási lehetőség ebben a csomópontban. A tervezetten őszig tartó munkálatok ideje alatt Halásztelket a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül érhetik el a közlekedők.

Az új pályaszerkezet helyének kialakításához a teljes meglévő aszfaltburkolat elbontása szükséges. Ezt követően kezdődhet meg a pályaszerkezet felkészítése az új betonburkolat fogadására.

Az új burkolat néhány hetes szilárdulás után éri el a terhelhetőségét. Ennek időtartamát ki kell várni, mielőtt a forgalomból adódó terhelés igénybe veszi, így ebben az időszakban nem folyik majd látható munkavégzés az érintett területeken. Ezen felül pályavilágítási, forgalomtechnikai, forgalombiztonsági és vízelvezető rendszerek rekonstrukciójára is sor kerül.

A korlátozás az M5 autópálya irányába történő fel- és lehajtást nem érinti.