1919-ben alapította Ugo Zagato a független milánói karosszériaépítő műhelyt, mely idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját. Az olasz vállalat sikeresen vészelte át az időket és folyamatosan alkottak. Olyan gyártókkal működtek együtt, mint a Ferrari vagy az Alfa Romeo, de nem csak hazájukban népszerűek, amit az is bizonyít, hogy a BMW-nek is készítettek már autókat, az angol Aston Martin pedig gyakran visszatérő megrendelőjük.

19 darab készül a centenáriumi Aston Martinból 1
19 darab készül a centenáriumi Aston Martinból 2

19 darab készül a centenáriumi Aston Martinból

19 darab készül a centenáriumi Aston Martinból 6
19 darab készül a centenáriumi Aston Martinból 7
19 darab készül a centenáriumi Aston Martinból 8
Fotó megosztása:

Most is az angolok készülnek erre a jeles alkalomra egy igazán különleges és méregdrága ritkaságnak ígérkező autóval, melyet a DB4 GT Zagato ihletett és a friss DBS alapjaira épül. A DB4 GT Zagato Continuation-nal együtt az újdonság ára csomagban 6 millió font. Mindössze 19 példány készül a különlegességből, melynek szénszál erősítésű műanyagból készült teteje teljesen hátrafut, ezért a kilátást digitális visszapillantóval oldják meg. A jellegzetesen astonos alakú hűtőmaszk pedig 108 karbonlapkából áll, melyek igény szerint utat nyitnak a friss levegőnek.

19 darab készül a centenáriumi Aston Martinból 9

Ahogyan a DBS Superleggerában, úgy a Zagatoban is 5,2 literes, biturbó V12-es motor dolgozik ,mely 6500-as fordulaton adja le 725 lóerős teljesítményét, ami mellé 1800-tól egészen 5000-ig 900 Nm nyomatéka van. Ez 3,4 másodperces gyorsulásra képes az eredeti formájában és 340 km/órás végsebességre.