A sorozat ugyan új, de a látvány és az izgalmak a régiek: az idén GT Sport Racing Weekend néven rendeznek ingyenes szuperautós hétvégét a Hungaroringen július első hétvégéjén (július 6-7.). Idén debütál ezzel Mogyoródon az egyik leglátványosabb új túraautós sorozat, a GT Cup Open Europe, amelyben GT4-es autókkal, 55 perces látványos futamokon mérik össze tudásukat a különböző kategóriás versenyzőpárosok.

Igazi szuperautó-parádéra, minden igényt kielégítően változatos rajtrácsra lehet számítani a Hungaroringen. A teljesség igénye nélkül lesznek McLaren 570S, Lamborghini Huracán SuperTrofeo, Mercedes AMG R, Porsche 991 Carrera Cup, Audi R8 LMS autók is, olyan, a versenyzésben korábban rengeteg tapasztalatot szerzett csapatok színeiben, amelyek az International GT Openben is versenyeznek.

Örülhetnek a formaautózás szerelmesei is, mert visszatér az Euroformula Open sorozat, amely a jelenleg futó talán legszínvonalasabb F3-as széria a Dallara által fejlesztett, legújabb típusú F3-as autókkal.

A bajnokság legismertebb versenyzője Billy Monger, aki két évvel ezelőtt egy brit F4-es versenyen balesetet szenvedett, és amputálni kellett mindkét lábát térdtől lefelé. Monger idén már nyert egy versenyt Pauban, és összetettben is jól áll: a spái hétvége előtt kilencedik volt.

Eljön Magyarországra az egyik FIA által is elismert, idén debütált regionális bajnokság, a Formula Regional Championship, amely lehetőséget biztosít a fiatal versenyzőknek a Forma-4-ből való feljebb lépésre. Itt versenyzik Enzo Fittipaldi (Emerson Fittipaldi unokája, a Ferrari junior programjának tagja) és David Schumacher (Ralf Schumacher fia) is, ők a bajnokságban egyelőre a második és harmadik helyen állnak. Meglátjuk, nálunk hogyan szerepelnek.

És végül, de nem utolsósorban a legnépesebb formaautós mezőny, az Italian F4 Championship mezőnye is összecsap a Hungaroringen, Tóth László személyében egy magyar indulóval a rajtrácson. Izgalmas, test test elleni csatákra lehet számítani.

Jó hír a nézőknek, hogy – mint minden Főnix Motorsport által rendezett eseményen – szombaton és vasárnap is ingyenes a belépés a nézőtérre. A paddock területére kedvező árú jegyekkel lehet bejutni, itt testközelből lehet megismerkedni az autókkal és csapatokkal, illetve bármelyik pilótát el lehet csípni egy-egy autogramra. A jegyértékesítés a www.gpticketshop.hu oldalon zajlik.