A borsodi rendőrök június 4-én reggel, az M3-as autópályán, a Hejőkeresztúri pihenő előtt egy román személyautó vezetőjével szemben intézkedtek. A gépkocsi egy utánfutót vontatott, amelynek a rakománya egy kombájn vágóasztala volt. A román sofőr érvényes B+E vezetésre jogosító kategóriával nem rendelkezett, valamint a megengedett legnagyobb össztömeget több mint ötszáz kilogrammal meghaladta az általa vezetett szerelvény súlya.

A tetten ért sofőrt a járőrök előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság – még aznap meghozott – elsőfokú határozatában a szabálysértőt három hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal sújtotta.

Ismét egy érdekes, de főleg szabálytalan, román vontatmányt kapcsoltak le rendőreink 1

Nehéz pótkocsi vontatása esetén a járműszerelvény (mindkét jármű) megengedett legnagyobb össztömege összeadva nem lehet több mint 3500 kg. Ezen értékek függetlenek attól, hogy a jármű terhelt vagy terheletlen állapotban van. Ez esetben a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladhatja meg a vonó jármű saját tömegét. Amennyiben a vezető ettől nagyobb tömegű járműszerelvényt kíván vezetni, a vezető engedélyét ki kell terjesztenie “BE” kategóriával.