A mindössze 412 cm hosszú autót 18 colos keréktárcsái robusztussá, 2558 mm tengelytávja viszonylag tágassá teszi. A karosszéria 179 cm széles, magassága 153 cm, a csomagtartó a kategóriában jónak mondható 350 literes kapacitású.

Rejtett ablakszegélyek, süllyesztett kilincsek, cápauszony stílusú B-oszlop teremt egyedi megjelenést. A kipufogó krómozott, szimmetrikus – vagy egyáltalán nincs, ha az elektromos hajtású verziót választjuk. Ez utóbbi 2019 végétől elérhető, hivatalosan 450, gyakorlatilag minden helyzetben legalább 300 kilométeres hatótávolsággal. A 136 lóerős villanymotor 8,7 mp alatt gyorsítja 100 km/órára az autót, az 50 kWh kapacitású akkucsomag fali töltődobozról 5 óra alatt tölthető 80%-ra.

Ha nem elektromos, akkor is van választék: a PureTech benzinmotor 10 vagy 130 lóerős kivitelben elérhető, a Blue HDI dízel ugyanezeken a teljesítményszinteken választható.

Extravagáns belső tér vezeték nélküli mobiltöltővel, széles kartámasszal, pohártartóval. A légbeömlők műalkotásnak is beillenének, a kezelőszervek egy része érintésérzékeny. Minőségi anyagok és felületek várják az utasokat.

A feláras Electra audiorendszer a Focaltól származik, 12 hangszóróval és 515 wattos külön erősítővel sugározza be az utasteret. A hátsó magassugárzók a B-oszlopban kaptak helyet.

Megérkezett a legextravagánsabb városi crossover 2

Az autóhoz olyan innovatív extrák kérhetők, mint a LED Mátrix fényszóró, a radar és kamera alapú DS Drive Assist félautonóm vezetőtámogató rendszer, a DS Park Pilot parkolórobot, vagy a DS Smart Access okostelefonos ajtónyitás és motorindítás. A biztonsági funkciók köre hiánytalan.

A DS3 Crossback induló ára 7 190 000 Ft, a La Premiere csúcskivitelért minimum 10 490 000 Ft-ot kérnek el.