Ennyire repül az idő, az a Golf IV, ami a Bëlga Gépkocsi című számban még a számítás végét, vagyis a legfrissebb generációt jelentette, már bőven elérte a felnőttkort, a legtöbb példány 20 év körüli, még utolsó éveit taposó igásló.

Épp abban a korban van, amikor rengeteg akad belőle, de még nem vágyott tárgy. Itthon a gazdára váró ötszáz darabos állomány  ára a pár százezres kategóriától másfél millióig terjed, de ezen az áron felül nem találunk semmit.

5,7 milliót kérnek ezért a 18 éves Volkswagen Golfért 1

Ezért is meglepő ez a Hollandiában feltűnt példány, 2,3 literes V5-ös motorral, 170 lóerővel, automata váltóval, és igen kevés, 18 934 futott kilométerrel. A képek alapján a 2001-es, piros Volkswagen Golf kétségkívül újszerű állapotú, és tud mindent, amit akkor egy Golf tudhatott: xenon lámpák, tolatóradar, bőrkormány, nagyképernyős navigáció, minden volt benne.

5,7 milliót kérnek ezért a 18 éves Volkswagen Golfért 25,7 milliót kérnek ezért a 18 éves Volkswagen Golfért 3

Tehát másfél millióért le is csapna rá bárki, csakhogy ezt ott gyűjtői darabként mérik, és 17 500 eurót, vagyis 5,7 millió forintot kérnek érte. Elég hajmeresztő ár, de itt már a befektetési faktor is benne van az összegben, kérdés, hogy ez az autó tényleg megér-e ekkora befektetést. Lesz majd valaki tíz év múlva, aki kifizeti ennek az összegnek a dupláját?

5,7 milliót kérnek ezért a 18 éves Volkswagen Golfért 45,7 milliót kérnek ezért a 18 éves Volkswagen Golfért 55,7 milliót kérnek ezért a 18 éves Volkswagen Golfért 65,7 milliót kérnek ezért a 18 éves Volkswagen Golfért 7