Ultrakönnyű, mégis szilárd vázszerkezetre épül az a minimalista lakókocsi, amelyet egy új-mexikói vállalkozó tervezett. A férfinak elege lett a sátorozásból, viszont nem talált olyan lakókocsit, amit el tudott volna vontatni Fiat 500-asával. Az apró, kétszemélyes szerkezetekkel persze megbirkózott volna a kisautó, Angel Irlanda azonban családi modellre, bőséges férőhelyre vágyott.

Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 1
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 2

Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?!

Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?!

Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 17
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 18
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 19
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 20
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 21
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 22
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 23
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 24
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 25
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 26
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 27
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 28
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 29
Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 30
Fotó megosztása:

Ahelyett, hogy új autót vett volna, leült a tervezőasztalhoz, és megrajzolta álmai lakókocsiját, ami iránt akkora lett az érdeklődés, hogy márkát kreált köré (ez az Earth Traveler), és elkezdte árulni. Az elöl-hátul felnyitható trailer egy kicsit a sydney-i operaházra hajaz, de nem is ez teszi érdekessé, hanem vázszerkezete. Eredetileg szénszálas panelekből álmodta meg a négyszemélyes guruló kuckót, viszont ez nem csak rettentő könnyű (98 kg) lett, hanem igen drága is (több mint 30 ezer dollár).

Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 31

Elöl burkolt, hátul nyitott a felnyitható tetőpanel, amelyeket egyelőre teleszkópok helyett botok támasztanak ki, hiszen még csak prototípusról van szó.

Fogta tehát magát, és csirketollakat ágyazott műgyantába. Az így kapott anyag tömegét tekintve vetekszik a karbon kompozitokéval, költsége viszont töredéke annak, így a lakókocsi ára akár 10 ezer dollárra is leszorítható. A madártoll-kompozit hátránya, hogy szerkezeti szilárdsága nem egyenletes, ezért amíg ezt a problémát további kutatásokkal át nem hidalják, teherviselő elemek helyett közfalak, illetve szigetelő panelek gyártására használja fel a feltaláló.

Az autóipar új csodaanyaga… a csirketoll?! 32