Júliusban akár Európában – egész pontosan a Goodwood-i Sebességfesztiválon – is megcsodálhatjuk a világ első Lexus RC F Pro Drift versenyautóját. A fenevadat Ahmad Daham építette az Egyesült Arab Emírségekben, méghozzá saját magának: a háromszoros driftbajnok a következő szezonban ezzel a 844 lóerős luxuskupéval fog versenyezni.

„Normál esetben fél évbe telne egy ilyen autó megépítése, ám a Lexus helyi szervizei maximálisan segítségemre voltak, így mindössze 70 nap alatt elkészült az autó.” – tette hozzá a versenyző.

A Lexus RC F Pro Drift motorja a széria 3UR-FE blokk teljesen átalakított verziója. A legnagyobb teljesítmény 844 LE, maximális nyomatéka 858 Nm. A megnövelt teljesítményről lecserélt befecskendezők, polírozott felömlők, egyedi kipufogórendszer és egy Harrop TVS2650 kompresszor gondoskodik. A váltó négyfokozatú szekvenciális, a tengelykapcsoló versenykivitelű, duplatárcsás darab.

A fékek viszont gyáriak: elöl hat-, hátul négydugattyús Brembók lassítják a szélesített karosszériás autót. Elöl 265/30 R19, hátul 285/35 R19 méretű Toyo R888R fél-slick abroncsokat kapott a Lexus.

Forrás: Lexus, Smarter Media
Kapcsolódó címkék: drift Lexus Lexus RC Lexus RC F RC RC F