Új trend kezd bejönni a tolvajok körében a New York Post szerint. A New York-i Rendőrkapitányság szerint március 1-je és április 26-a között összesen 18 autóról tulajdonították el a tükröket Manhattanben. A megcélzott járművek leginkább német prémiumautók vagy más, szintén nagy értékű jármű. Mindkét oldalról egész szakszerűen eltávolítják a külső tükröket, aztán alkatrészként eladják őket.

Ez cseppet sem meglepő, hiszen egy ilyen tudományos tükör értéke ma már elég magas, olykor ezeknek pótlása akár több mint félmillió forintnak megfelelő összeg is lehet. Ma már egy tükör nem csak magából a tükörlapból és a burkolatból áll. Fűthetőek és elektromosan állíthatóak, továbbá behajthatóak. A holttérfigyelő visszajelzője és az index is benne található, valamint ezeken a nagy értékű autókon sokszor a 360 fokos nézetet biztosító kamerákat is ezeknek az alsó felében helyezik el.

A rendőrségnek sikerült behatárolni a területet és azt is, hogy éjszaka dolgoznak a tolvajok, így remélhetőleg hamar lekapcsolják a bandát.