A rendvédelmi hatóság szóvivője szerint a Wismartól keletre fekvő fuchsbergi pihenőhelynél 107 járművet vontak ki a forgalomból. A rendőrség illegális autóverseny gyanúja miatt indított nyomozást. Esetleges balesetekről nem érkezett jelentés.

A rendőrség szerint a futamon még ennél is több kocsi vehetett részt, hiszen az A20-as autópálya kiterjedt szakaszain nincs sebességkorlátozás. A rendőrséget a forgalom biztonsága miatt aggódó autósok értesítették a történtekről – tette hozzá a szóvivő.

A dpa német hírügynökség tudósítója a fuchsbergi pihenőhelyen arról számolt be, hogy a drága luxusautók többségén norvég rendszám volt, s emellett az Eurorally felirat. Az Eurorallyról az interneten fellelhető információk szerint a verseny egyes szakaszokból áll Oslótól Kiel és Stettin városokon át Prágáig.

A honlap szerint 799 euró (250 ezer forint) részvételi díj fejében lehet indulni az autórajongók rendezvényén.

Így rajtolt az Eurorally mezőnye május elsején

A mezőny nagy részét a német prémium sportautói teszik ki, de akad itt Nissan GT-R, Toyota Supra, McLaren és néhány amerikai izomautó is.

A rendőrség szerint illegális autóversenyről van szó, és ezért nem engedik tovább utazni az Eurorally résztvevőit. Az autópálya mentén ellenőrző pontokat alakítottak ki, és az ellenőrzést helikopterek is támogatták.